Xenograft

Osteobiol botsubstituut

Gen-Os

Gen-Os®, een dierlijke en natuurlijke replicatie van autoloog bot, behoudt dezelfde intieme structuren (1) (matrix en poreuze vorm) en vertoont sterke osteoconductieve eigenschappen (2,3). Het is biocompatibel en biologisch beschikbaar, zoals erkend door tests die zijn uitgevoerd volgens de ISO 10993-methode uitgevoerd bij Eurofins Biolab.

Gen-Os® wordt geleidelijk resorbeerbaar en biedt ondersteuning bij botneoformatie, waardoor de oorspronkelijke vorm en het oorspronkelijke volume van het transplantaat behouden blijven (4).

Bovendien vergemakkelijkt het product, dankzij het gehalte aan collageen, de bloedstolling en de daaropvolgende invasie van herstellende en regeneratieve cellen, waardoor het herstel ad integrum van ontbrekend bot wordt bevorderd.

Vanwege zijn uitgesproken hydrofilie (5), kan het dienen als drager voor geselecteerde medicijnen en medicijnen (6) en is het ideaal om te mengen met GF’s (7).

Osteobiol Gen-Os
Osteobiol GTO

GTO

Heteroloog bottransplantatiemateriaal gemaakt van een mix van collagenated cortico-poreuze korrels met een grootte variërend van 600 tot 1000 μm, op de juiste manier gemengd met TSV Gel, een mengsel van heterologe type I en III collageengel met meervoudig onverzadigde vetzuren en een biocompatibel synthetisch copolymeer verdund in waterige oplossing.

GTO® wordt geleidelijk geresorbeerd en is extreem osteoconductief. Bovendien vergemakkelijkt de geconserveerde collageenmatrix die de korrels kenmerkt de bloedstolling en de daaropvolgende invasie van herstellende en regeneratieve cellen.

Deze unieke eigenschappen garanderen een uitstekende snelheid van nieuwe botvorming, wat zorgt voor voldoende behoud van het transplantaatvolume, een gezond nieuw botweefsel en uiteindelijk een succesvolle implantaatrevalidatie.

De aanwezigheid van dezelfde soort korrels van zijn voorloper, mp3®, die sterk lijken op menselijk mineraal bot, verzekert een gelijkaardige biologische respons van het gastheerweefsel. GTO® kan worden gebruikt als alternatief voor autoloog bot.

mp3

Biomateriaal van heterologe oorsprong gemaakt van 600-1000 μm of 1000-2000 μm voorgehydrateerde collagenated cortico-poreuze korrels, goed gemengd met collageengel. Het is dus mogelijk zowel de hydratatiefase over te slaan als het risico van onbedoelde blootstelling van het materiaal aan pathogenen tijdens manipulatie- en entfasen te verminderen; bovendien is de injectiespuit flexibel en ideaal om het enten op de ontvangende plaats te vereenvoudigen.

De korrels zijn begiftigd met kenmerken die sterk lijken op menselijk mineraal bot, en kunnen worden gebruikt als alternatief voor autoloog bot. Hun natuurlijke microporeuze consistentie vergemakkelijkt de vorming van nieuw botweefsel (1) op defecte plaatsen en versnelt het regeneratieproces.

Geleidelijk resorbeerbaar (2, 3), behoudt het de oorspronkelijke vorm en volume van het transplantaat (osteoconductieve eigenschap) (4,5). Bovendien vergemakkelijkt het product dankzij het collageengehalte de bloedstolling en de daaropvolgende invasie van herstellende en regeneratieve cellen.

Osteobiol mp3
Osteobiol Apatos

Apatos

Is een biocompatibel (1, 2), osteo-conductief (3, 4) biomateriaal van heterologe oorsprong met kenmerken die vergelijkbaar zijn met gemineraliseerd menselijk bot (5); het kan daarom worden gebruikt als alternatief voor autoloog bot.

De natuurlijke microporeuze consistentie van Apatos vergemakkelijkt de vorming van nieuw botweefsel in het gebied van botdefecten (6), waardoor het proces wordt versneld.

Apatos microkristallijn hydroxyapatiet is verkrijgbaar in corticale en gemengde korrels.

Overige Osteobiol producten o.a.:

  • Sp-Block (collageen poreus bot)
  • Dual-Block (collageen cortico-poreus bot)
Osteobiol Sp-Block Dual-Block
Osteobiol product overzicht (xenograft)
Osteobiol
Menu