BTI implantaten

BTI implantaten

BTI implantaten

Het BTI-CORE implantaatsysteem biedt een breed scala aan oplossingen voor elke implantaat gerelateerde uitdaging. BTI is de technologische leider in minimaal invasieve chirurgie, waardoor het mogelijk is om uitstekende resultaten te bereiken met behulp van voorspelbare technieken en producten, zoals korte implantaten (vanaf slechts 4,5 mm lang) of oplossingen voor smalle kammen (met implantaten vanaf slechts 2,5 mm in diameter).

Voor elk platform hebben we implantaten met verschillende diameters, sommige met kleinere platformen, die ons helpen om fijne gingivale biotypes te beheren en perfect weefsel en esthetisch onderhoud te verkrijgen.

Bij de productie van de CORE implantaten en componenten selecteert BTI het ideale materiaal en volgt het de meest rigoureuze processen om te zorgen voor:

 • Optimale chemische samenstelling
 • Optimaal mechanisch gedrag
 • Optimale oppervlakte microstructuur
 • Optimale steriliteit
 • Optimale cel haalbaarheid

CORE – conische implantaten met één enkel prothetisch platform

Conische implantaten voor gecontroleerd inbrengen, met grote primaire stabiliteit en een uniform prothetisch platform dat besparingen en eenvoud biedt en prothetische fouten voorkomt.

Platformreductie voor verbetering van zacht weefsel

CORE-implantaten, met platformreductie, bevorderen de aanpassing van zacht weefsel op een meer fysiologische manier, waardoor een betere vascularisatie in de meest kritieke gebieden mogelijk is.

Voordelen CORE systeem

 • één enkel prothetisch platform met 6 implantaatdiameters om aan te passen aan de botbehoeften van alle patiënten: eenvoud en besparingen.
 • Platform van 3,5 mm waarmee fijne gingivale biotypes beter kunnen worden beheerd voor minder weefselretractie.
 • Smalle prothetische opbouw: vergemakkelijkt restauraties in kleinere interdentale ruimtes.
 • Morfologie en conische top (voor lengtes van +6,5): vergemakkelijkt het inbrengen in elk type bot, waardoor een grote primaire stabiliteit wordt bereikt.
 • Geïndiceerd voor de behandeling van post-extracties sockets. Hiervoor is nu ook de CORE-X beschikbaar.
 • Korte implantaten zijn de ideale oplossing voor verticale atrofieën: het chirurgische trauma wordt verminderd en de acceptatie door de patiënt neemt toe.
 • Door de conische vorm van het implantaat is de boorvolgorde zeer overzichtelijk: dit bespaart operatietijd en maakt het boren eenvoudiger.
 • De combinatie van biologische boren op lage toeren, het unieke UnicCa®-oppervlakte, de toepassing van PRGF en het Bioblock-concept zorgen voor een meer voorspelbare prothetische resultaat.

Botopbouw of kort implantaat – minder is meer

Ontdek de BIT CORE minimaal invasieve oplossingen met de familie van extrakorte implantaten, met een totale lengte van 4,5 of 5.5 mm. Biomechanische studies ondersteunen het gebruik van korte implantaten in vergelijking met langere implantaten. Het blijkt namelijk dat de gegenereerde spanningen worden afgevoerd in de eerste millimeters van de nek, zowel van verticale als zijdelingse belastingen.

Nieuw CORE-X®-implantaat

De ideale behandeling voor bot met lage dichtheid en post-extractie sockets. CORE-X® is speciaal ontworpen om het bot rondom de spiralen langs de insertie te verdichten, waardoor de stabiliteit wordt vergroot. CORE-X® is geoptimaliseerd om een ​​goede primaire stabiliteit te verkrijgen in ongunstige gevallen voor een standaardimplantaat, zoals post-extractie sockets en bot met lage dichtheid.

Wat is de UnicCa®-oppervlakte?

Dit is een chemische modificatie met calciumionen van het implantaatoppervlakte met een drievoudige nano-ruwheid.

Waarom is het speciaal?

Omdat deze modificatie het implantaat hydrofiel maakt. Dit helpt om een ​​perfecte relatie te krijgen met het eerste levende weefsel rondom het implantaat. Het induceert de vorming van bot, waardoor een beter en sneller herstel van de patiënt wordt verkregen. Plus het minimaliseert bacteriële hechting, waardoor het risico op besmetting wordt verminderd.

Behandelingen van botatrofie met BTI-oplossingen

Horizontale en verticale botdefecten zijn veelvoorkomende problemen die vaak gepaard gaan met invasieve botvergrotingstechnieken, met verlenging in behandeltijden en chirurgische morbiditeit.

Veel patiënten besluiten zeer invasieve behandelingen te weigeren.
BTI’s intensieve onderzoek naar biomechanica heeft de ontwikkeling van implantaten mogelijk gemaakt met een kleinere diameter en lengte, zodat u de botreabsorptie kunt ondervangen met:

 • MINDER TRAUMA
 • MEER SUCCES
 • TEVREDENER PATIËNT EN LAGERE KOSTEN

Ridge expansion

Een hulpmiddel hierbij is de BTI Expander Kit (KEXCO). Hiermee kunnen randexpansies worden uitgevoerd in bottype I, II en III, in beide kaken, zowel in de anterieure als de posterieure gebieden, evenals verdichtingen in bottype IV.

In gevallen van ernstige atrofieën kan de expansietechniek worden uitgevoerd met behulp van de speciale Expander Kit in combinatie met de Endoret Technologie (PRGF) om adequate botvolume te bereiken zonder de toevlucht te nemen tot complexe en minder voorspelbare botopbouwingrepen.

Menu